Afbraak militair vermogen Korps Mariniers

Kijk dit is mooi om te lezen. Nieuwe blogger HybridWarriorNL welkom! Aanbevolen leesmateriaal. Wellicht kunnen we samen optrekken om het nut en noodzaak van Defensie onder de aandacht van burgers (en politici) te brengen en te houden?

HybridWarriorNL

Militair vermogen van een eenheid is opgebouwd uit het fysieke, conceptuele en mentale component. Militair vermogen geeft een eenheid de slagkracht om effectief te zijn tijdens operaties. Het bezit van militair vermogen vraagt daarnaast om de bereidheid dat vermogen in te zetten. Zonder de bereidheid tot inzet verliest militair vermogen haar geloofwaardigheid. Inzet van militair vermogen is afhankelijk van de politiek die ” het oppergezag over de krijgsmacht heeft “ ( Art 98 Lid 2 van de Grondwet). Afbraak van militair vermogen dus het beperken van een van de componenten van militair vermogen zegt iets over de bereidheid om de krijgsmacht in te zetten.

Militair Vermogen

 

Hoewel de drie componenten onderling afhankelijk zijn, blijkt uit de geschiedenis dat het mentale component doorslaggevend is voor de einduitkomst van een conflict. Het mentale component is omgebouwd uit o.a. de volgende aspecten:  leiderschap, mentale en fysieke hardheid, improvisatievermogen, discipline, initiatief, durf en vertrouwen. Mariniers…

View original post 312 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s